Direct contact met de huisjeseigenaar!

De leukste spelletjes voor onderweg tijdens de reis naar je vakantiebestemming

Met de leukste spelletjes voor onderweg vinden kinderen niet alleen de vakantie een feest, maar ook de reis ernaartoe. Hoewel kinderen vaak de dagen aftellen tot aan die ene vakantie buiten huis, hebben zij vaak weinig geduld voor de lange en saaie autorit naar die vakantiebestemming. Die rit is echter niet langer vervelend als je onderstaande spelletjes voor onderweg doet! Voor deze spelletjes heb je niks anders nodig dan je fantasie en je brein (geen gedoe dus met bordspelletjes of pen en papier). Deze spelletjes zijn tevens leerzaam voor de kinderen. Door het spelen van de leukste spelletjes voor onderweg zorg je er niet alleen voor dat je kinderen niet verveeld raken, maar ook dat ze wat leren!

Één van de klassiekste en leukste spelletjes voor onderweg: ‘Ik ga op reis en ik neem mee’

‘Ik ga op reis en ik neem mee’ is één van de klassiekste en leukste spelletjes voor onderweg. Iemand in de auto noemt een object dat hij/zij heeft ingepakt in zijn/haar koffer. Vervolgens moet de volgende persoon het object herhalen en een zelf bedacht object toevoegen. De derde persoon noemt de twee eerder genoemde objecten plus zijn/haar eigen, derde object. Zo gaat het spel verder, totdat iemand zich niet meer alle objecten kan herinneren en deze niet meer kan opnoemen. Diegene valt dan af. Dit spel is dus een goede geheugentrainer. Bovendien leren kinderen mogelijk nieuwe begrippen door het spelen van dit spel. Jij als volwassene kan bijvoorbeeld minder bekende begrippen opnoemen, zoals ‘reisnaaigarnituurtje’ of ‘adapter’.

Één van de klassiekste en leukste spelletjes voor onderweg: verstoppertje spelen

De leukste spelletjes voor onderweg zijn vaak spelletjes waarbij je je iets moet inbeelden. Hierbij wordt van kinderen gevraagd om te fantaseren en creatief te zijn. In de auto kan je bijvoorbeeld virtueel verstoppertje spelen. Daarbij verzint iemand in de auto een plek in een ruimte die bij iedereen bekend is (bijvoorbeeld het woonhuis of school). Op die plek ‘verstopt’ diegene zich denkbeeldig. Door het stellen van vragen moeten de andere inzittenden raden waar diegene ‘virtueel verstopt zit’.

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ is ook een klassiek en één van de leukste spelletjes voor onderweg. Hierbij bedenkt iemand in de auto een lukraak object. Dit kan een bekend iets zijn, zoals een meubel in huis, maar het kan ook iets zijn wat niet per se bij het gezin hoort (zoals een ‘motor’). De inzittenden moet dit object raden door het stellen van vragen. Wie het object als eerste raadt, heeft gewonnen.

Veel speelplezier met de leukste spelletjes voor onderweg!