Direct contact met de huisjeseigenaar!

Vakantie op Ameland, 7 tips voor een vakantie met kinderen

Er zijn genoeg opties om in eigen land vakantie te vieren. Wil je graag op reis naar een eiland maar niet te lang hiervoor onderweg zijn, dan is Ameland een heel goede bestemming. Dit is een leuk Nederlands eiland waar je heel goed kunt vertoeven met het hele gezin. Ameland is echt het eiland waar je met de kinderen perfect vakantie kunt vieren. Het is een reis die niet al te lang hoeft te duren. Je stapt in Holwerd op de boot en bent vervolgens drie kwartier later al op het eiland. Het is mogelijk je eigen auto mee te nemen. Dit kost wel wat meer, maar is uiteindelijk de moeite waard. Je kunt ook kiezen voor de watertaxi. Dan ben je 15 minuten later al op Ameland.   

Bezoek de vuurtoren Bornrif 

Op het eiland zijn met de kinderen heel veel leuke dingen te doen. Ameland heeft allerlei bezienswaardigheden te bieden waardoor je kroost aan het einde van de dag helemaal munt zal zijn. Een van de leukste highlights van het eiland is toch wel de vuurtoren. Deze heet het Bornrif en is al in 1880 gebouwd. De toren is een 55 meter hoog en telt 236 treden om boven te komen. Je kunt makkelijk met de fiets bij deze vuurtoren komen, maar deze is ook prima bereikbaar met de auto. De plek waar de vuurtoren te vinden is, is een mooi gebied om te wandelen. Zo sla je eenvoudig 2 vliegen in 1 klap en kun je mooi wat beweging toevoegen aan je dagprogramma.

Leer meer over de geschiedenis van het eiland 

Wanneer je terugkijkt naar het verleden van Ameland, zul je zien dat de boeren het op dit eiland zeer zwaar hebben gehad. In het Landbouw – Juttersmuseum Swartwoude museum op Ameland kun je hier alles over leren. Dit is voor de kinderen erg interessant om over te leren. Een beetje kennis van de geschiedenis bijbrengen is nooit verkeerd. In dit museum kun je ook meer leren over de gebruiken en tradities van de mensen op Ameland. In het museum leer je over de jutters en de boeren. Het is een middag vol informatie en is een aanrader om naartoe te gaan met de kinderen.

Ga naar het Natuurmuseum

Ook het Natuurmuseum is heel leuk om te bezoeken. Als je een museumkaart hebt, kun je hier gewoon gratis naartoe. In dit museum zijn allerlei opgezette dieren te bewonderen en ook is er een aquarium. Voor de kinderen is dit een doe en leer museum. Er worden allerlei dingen aangeboden voor de kids zodat ze aan het einde van de rit zowel fysiek als mentaal goed uitgedaagd zijn. Buiten het museum is het blotevoetenpad. Dit is ook leuk om langs te lopen samen met je kinderen. Dit is een hele mooie plek om de natuur van Ameland te bewonderen en te zien hoe mooi dit is.

Bekijk de zeehonden in het echt 

In het Natuurmuseum kun je de opgezette zeehonden bekijken, maar het is ook mogelijk om levende zeehonden te bekijken. Met een boottocht rond het eiland, kun je allerlei zeehonden bewonderen. Je vaart dan langs een zandplaat waar al de zeehonden liggen te relaxen in de zon. Hoewel de boten niet meer zo dichtbij mogen om de zeehonden niet te storen, blijft het een mooi gezicht. Het is een hele mooie excursie die echt de moeite waard is om met de kinderen te doen.

Bezoek de 4 gezellige dorpen van het eiland

Ameland heeft een aantal hele leuke dorpen. De 4 grootste zijn Ballum, Buren, Nes en Hollum. Elk dorp heeft wat leuks te bieden en in elk dorp is genoeg te beleven. De straten van deze dorpen zijn gevuld met hele leuke winkels en ook gezellige restaurants. Wanneer je op een terrasje gaat zitten, kun je in de zomer onder het genot van een lekker drankje de voorbijkomende mensen bekijken. In de herfst en winter is het dan weer heerlijk vertoeven met een kop warme chocolademelk met een grote dot slagroom. Er zijn veel goede restaurants te vinden in alle 4 de dorpen waar je voor een betaalbare prijs lekker kunt eten met de kinderen.

Fietsen en zwemmen op Ameland 

Ameland is perfect om te voet of op de fiets te verkennen. De natuur is er prachtig en er is heel veel moois te zien onderweg. Er ligt zo’n 100 km aan fietspaden om het eiland. Je hebt dus genoeg kilometers van Ameland om te verkennen met de kids. Wanneer je in de zomer of nazomer naar Ameland gaat is het ook leuk om met de kinderen te gaan zwemmen in de zee. In sommige gevallen kan het te koud zijn. Dan is het een goed idee om naar het buiten zwembad De Schalken of het binnenzwembad De Golfslag te gaan.