Direct contact met de huisjeseigenaar!

Veelgestelde vragen

Wat is Recreatiebungalow.nl?
Antwoord:
Recreatiebungalow.nl is hét  platform waar particuliere verhuurders hun huisje eenvoudig en voordelig kunnen verhuren en bovendien gratis voor consumenten.

Is dit huisje beschikbaar?
Antwoord:
De beschikbaarheidsinformatie op Recreatiebungalow.nl wordt bijgehouden door de verhuurder. Op deze pagina ziet u een kalender waarop de verhuurder zijn beschikbaarheid kan bijhouden. U kunt ook zoeken naar beschikbare huizen in een bepaalde periode. Geef daarvoor een periode aan in het selectiemenu aan de linkerkant van de website. Recreatiebungalow.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de juistheid van de beschikbaarheid.

Een verhuurder reageert niet, wat nu?
Ik heb via het formulier op een pagina contact opgenomen met een verhuurder. Ik krijg geen echter antwoord. Kunt u me zeggen of ik het huis kan huren?
Antwoord:
Het kan zijn dat de verhuurder niet in de gelegenheid is om uw bericht te beantwoorden. Soms staat er een telefoonnummer op de pagina? Wellicht kunt u dit bellen. Gun de verhuurder wat tijd om te reageren. Hij of zij is immers geen groot bedrijf, maar een particulier die de verhuur er vaak bij doet. Recreatiebungalow.nl heeft geen andere informatie over een huis dan die op de website wordt weergegeven.

Bestaat het huis eigenlijk wel?
Controleren jullie eigenlijk of een huis wel echt bestaat? Je leest tegenwoordig de gekste dingen, dat hele vakanties in het water vallen omdat een huis niet blijkt te bestaan.
Antwoord:
Recreatiebungalow.nl is een advertentieplatform, geen intermediair of bemiddelingspartij. Recreatiebungalow.nl kan de informatie over een huis niet garanderen of controleren, dit is geheel de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Mocht u echter van mening zijn dat de informatie onjuist is, stuur ons dan een bericht, dan zullen wij de verhuurder minimaal om verduidelijking vragen, of andere maatregelen nemen.  Ons advies: vraag altijd een huurcontract en controleer de gegevens die u ontvangt.

Wanneer is het hoog-seizoen of half-seizoen?
Het is mij niet duidelijk wanneer het hoogseizoen is. Ik probeer een week te boeken eind augustus als de schoolvakanties al voorbij zijn, dat is dan toch half-seizoen?
Antwoord:
De vraag welk seizoen het is, kan alleen door de verhuurder zelf worden bepaald. Recreatiebungalow.nl geeft de adverteerders de volgende handreiking:
Alle weken met schoolvakanties = Hoogseizoen
Alle aansluitende weken = Halfseizoen
Alle andere weken = Laagseizoen
We vragen alle verhuurders in hun tekst aan te geven in welke periodes zij welke tarieven hanteren. We hebben er geen invloed op of verhuurders dit dan ook doen.

Ik zoek met mijn vrouw een huisje deze zomer, kunt u mij helpen?
Ik zoek een huis op de Veluwe van 7 tot 21 augustus voor 2 personen, en we willen onze cavia meenemen, met zwembad. Kan ik dat bij u boeken?
Antwoord:
U kunt via het selectiemenu heel specifiek zoeken naar een beschikbaar huis in een bepaalde regio, in een bepaalde periode en van een bepaalde capaciteit. In een paar klikken hebt u zo het hele aanbod terug gebracht tot een overzichtelijke selectie van huizen die aan uw vraag voldoen. U kunt niet via ons boeken. U kunt direct contact opnemen met de eigenaar/verhuur en u huurt ook rechtstreeks via hem of haar.

Veel gestelde vragen van accommodatieverhuurders

Zie: https://www.recreatiebungalow.nl/registratie/veel-gestelde-vragen-verhuurders/